Over ons

Het verhaal van de Buyten Winkels!

In 2002 hebben Mijn partner (Robert) en ik (Hilly) de winkel Buyten geopend in het pittoreske watersportdorp Langweer. Nauwelijks gehinderd door kennis van de fashion wereld zijn wij op een mooie voorjaarsochtend gewoon open gegaan. Onze inrichting was nautisch... de kleding ook. Dit veranderde snel toen we kennis begonnen te maken met ons publiek. Overal in Friesland kon je blauw/wit gestreepte sjaals en dito truien kopen. Wij gooiden het over een andere boeg en de klanten waardeerden dit! Met merken als Murphy & Nye en Napapijri hebben we onze naam gevestigd en vanaf die tijd zijn we een modische boetiek geworden met een, voor Friesland, redelijk gedurfd merkenpakket. Het waren heerlijke, overzichtelijke jaren.. geen crisis, geen internet, geen social media en de kinderen nog lekker thuis bij ons in Langweer.

Na een paar jaar begon het ondernemensbloed weer te kriebelen en hebben we een 2de winkel geopend in Sneek. De keuze was snel gemaakt om alleen dameskleding te gaan verkopen. Daara volgden de winkels in Breukelen, Oosterbeek en Leeuwarden. We hebben meer winkels geopend, ook weer gesloten. Dat de tijden in deze periode zijn veranderd behoeft geen betoog. Door de opkomst van het internet bleek het lastig om spannende, nieuwe merken voor jezelf te houden. Ook de andere factor van het internet... online shopping.. heeft voor ons als retailers grote gevolgen. En dan de opkomst van social media, geen sinecure en daarnaast sta je als retailer voor de keuze, wel of geen webshop. Als er zich zoveel veranderingen voordoen stelt je dat ook voor de nodige uitdagingen... dat houdt ons vak ook spannend en divers.

Het waren, zijn roerige tijden voor de moderetailer. Inmiddels hebben we het besluit genomen met twee boetieks door te gaan, de winkels in Breukelen en in Oosterbeek.   Focus is nodig in deze tijd!

Na al die tijd vind ik het nog steeds erg inspirerend om in het voor- en najaar de diverse beurzen te bezoeken en de inkoop te doen. We proberen een modische, onderscheidende maar zeker toegankelijke collectie te brengen. De nadruk ligt op Nederlandse en Scandinavische merken. We houden erg van natuurlijke materialen in sterke, eenvoudige silhouetten. Maar ook een beetje flair hoort in onze collecties thuis. Het Franse merk Des Petites Hauts brengt het `je ne sais quoi`gevoel in de collecties. Het Italiaans, Nederlandse merk No Man´s Land is ook al jaren een favoriet merk van onze klanten. Mooie materialen, sprankelende collecties en duurzame productie past ook in de visie van de Buyten Winkels. Van de Deense merken zijn Samsoe en Samsoe, Second Female en het knitwear merk Sibin Linnebjerg favoriet. Ook het Nederlandse knitwear merk Belluna wordt door onze klanten gewaardeerd. Mooie, verstilde kleuren in kwalitatief hoogwaardig knitwear en ook verrassende toevoegingen in de zomer collecties zoals linnen tops en jurken.

De inkoop is altijd een spannende tijd. Doordat we met een klein team werken, welliswaar ver uit elkaar, is er onderling veel overleg over huidige, en mogelijk nieuwe merken en welke keuzes we daaruit maken. Iedereen is altijd weer enthousiast als de nieuwe collecties binnenkomen. Het voelt heel goed dat we als team eensgezind zijn, zeker ook in de manier waarop we met onze klanten omgaan. We hopen dat onze klanten, net als wij, ieder seizoen weer geinspireerd worden door onze winkels en onze collecties. Welkom!